OLYMPUS DIGITAL CAMERA Babymassage                                                                                                   

Contact maken met je baby kun je op verschillende manieren doen. Door o.a veel tegen de baby te praten, te knuffelen maar ook door babymassage. Babymassage houdt in dat je op een andere maar bijzondere manier contact kan maken met je baby. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan: lichaamstaal, signalen die de baby zelf afgeeft. In de eerste negen maanden van het leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door babymassage krijg je meer inzicht in de lichaamstaal van je baby. Belangrijk genoeg dus om daar veel aandacht aan te besteden. En hoe vaker je het doet, hoe beter je ziet dat de baby’s het merken en dat ze het leuk en lekker vinden…”

De voordelen

  • Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuïtief aanvoelen wat de baby nodig heeft.
  • Door middel van het aanraken van je baby met behulp van de massage leer je tegelijkertijd ook (bewuster) kijken naar je baby en zul je elkaar zo nog beter leren kennen.
  • Het is het goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en het stimuleert de zintuigen.
  • Door de massage wordt het gevoel van geborgenheid (waaronder ook hechting) versterkt, kan de baby (maar ook de ouder) leren zich te ontspannen waardoor de baby makkelijker in slaap valt, rustiger is en zich minder overstrekt.
  • De massage kan er ook voor zorgen dat de baby minder last heeft van buikkrampjes en minder huilt.

Waarom

Het eerste contact, het hechtingsproces, is in veel gevallen al gestart tijdens de zwangerschap en direct na de geboorte. In de kraamtijd zijn ouders vaak druk met de basiszorg en de visite waardoor er niet altijd veel tijd is om je in je baby te verdiepen. Als je baby ook nog in het ziekenhuis heeft gelegen dan is dat een grote zorg voor ouders. Het kunnen baby’s zijn die te vroeg zijn geboren, veel huilen, langdurig opgenomen zijn of een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. Baby’s die in het ziekenhuis al veel prikkels hebben gekregen zijn vaak onrustig en huilen veel. Babymassage werkt dan in alle opzichten positief op de baby’s maar ook op hun ouders. Daarnaast is het ook fijn dat je als ouders in zo’n onzekere periode iets leuks met en voor je baby kan doen naast de dagelijks zorg.

Kind en ouder(s) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, hebben beiden zorg en aandacht nodig. In de huidige wereld vol onzekerheid, stress, onrust en druk kan babymassage een rustmomentje, een plezierige gebeurtenis zijn voor zowel de baby als de ouders. Een moment dat je niet graag wilt missen als je eenmaal met de babymassage bent begonnen.

Individuele lessen                                                                 Groepslessen