voetje websiteWat houdt de cursus in groepsverband in?

Het gaat erom samen met je baby bezig te zijn en intuïtief aan te voelen wat je baby prettig vindt. De techniek staat niet op de voorgrond. Ouders worden tijdens de cursus geattendeerd op de positieve signalen die de baby op dat moment afgeeft zoals o.a beweging van de voetjes, ontspannen handjes, gekrulde teentjes. Door te masseren, leren de ouders daardoor tegelijkertijd ook bewuster te kijken naar hun baby. De lessen worden ook op een ieder persoonlijk afgestemd. Ouders krijgen tijdens de cursus uitleg over de handelingen, welke door mij worden voorgedaan op een babypop, en passen dit onder begeleiding op hun eigen baby toe. Ouders ontvangen ter informatie een hand-out waarop de technieken beschreven en uitgebeeld staan.

Naast de massage geef ik ondersteunende adviezen gebaseerd op eigen ervaringen in mijn werk als kinderverpleegkundige en docent.
Deze adviezen kunnen b.v. gaan over; houding/hantering, (veilig) slapen, huilen, voeding, darmkrampjes, boeren. Bij de cursus in groepsverband wordt ook tijd besteed aan het uitwisselen van ervaringen onderling.

De cursus in groepsverband bestaat uit:

 • Een telefonisch intake gesprek van ongeveer 15 minuten. Een intake gesprek waar naast de kennismaking, het afnemen van een korte vragenlijst, bespreken van wederzijdse verwachtingen ik uitleg geef over de inhoud van de cursus.
 • De vragenlijst gaat o.a over de zwangerschap, de bevalling, kraambedperiode, ervaringen van de ouder(s) en over hun baby zelf.
 • Als een kindje geadopteerd is zal ik o.a vragen naar de periode voor, tijdens en na de adoptie, de ervaringen van de ouder(s) en over het kindje zelf.

Het kan zijn dat ik na het telefonisch intake gesprek en het afnemen van de vragenlijst een individuele cursus aanbeveel, b.v. als uw baby prikkelgevoelig is.

Na het intake gesprek kunnen de ouders beslissen of ze wel of niet met de cursus willen starten. De kosten voor dit telefonisch intake gesprek zijn 12.50 euro. Indien u besluit om met de cursus te starten dan wordt dit bedrag in de cursusprijs in mindering gebracht.

 • Maximaal 5 baby’s, minimaal 3. Ook meerlingen zijn welkom!
 • 3-4 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 1 –1 ½ uur;
  • Hierin worden afhankelijk van de baby en ouder(s) verschillende massage technieken gedemonstreerd en toegepast op de baby door de ouder(s) zelf.
  • Een paar keer zal ik vragen of ik de techniek op uw baby zelf mag toepassen of dat ik uw baby vast mag houden om o.a naar de spierspanning, reactie te kijken.
  • Beide ouders zijn van harte welkom. Mocht u beiden meekomen dan wil ik dat graag van te voren weten. Broertjes en zusjes zijn vanzelfsprekend ook welkom. Ik zorg, als ik het van te voren weet, voor extra poppen zodat ook zij kunnen masseren.
  • In gezamenlijk overleg zijn andere betrokkenen in de zorg voor uw baby zoals een opa, oma, vriend, vriendin eveneens van harte welkom. In verband met de rust en groepsgrootte maximaal 2 per baby.

Waar vindt de cursus plaats?

 • Dit kan op mijn huisadres maar ook bij u thuis.

U kunt zich aanmelden via; info@happykids-zeeland.nl of telefonisch 06-83324331

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Happykids-Zeeland
Average rating:  
 0 reviews