IMG_2258

Maud

Wat houdt de cursus in?

Het gaat erom samen met je baby bezig te zijn en intuïtief aan te voelen wat je baby prettig vindt. De techniek staat niet op de voorgrond. Ouders worden tijdens de cursus geattendeerd op de positieve signalen die de baby op dat moment afgeeft zoals o.a beweging van de voetjes, ontspannen handjes, gekrulde teentjes. Door te masseren, leren de ouders daardoor tegelijkertijd ook bewuster te kijken naar hun baby. De lessen worden ook op een ieder persoonlijk afgestemd. Ouders krijgen tijdens de cursus uitleg over de handelingen, welke door mij worden voorgedaan op een babypop, en passen dit onder begeleiding op hun eigen baby toe. Ouders ontvangen ter informatie een hand-out waarop de technieken beschreven en uitgebeeld staan.

Naast de massage geef ik ondersteunende adviezen gebaseerd op eigen ervaringen in mijn werk als kinderverpleegkundige en docent. Deze adviezen kunnen b.v. gaan over; houding/ hantering, ( veilig) slapen, huilen, voeding, darmkrampjes, boeren.

Individuele babymassage

  • Een intake gesprek van ongeveer 15 minuten en een introductieles babymassage. Een intake gesprek waar naast de kennismaking, het afnemen van een korte vragenlijst, bespreken van wederzijdse verwachtingen ik uitleg geef over de inhoud van de cursus.
  • De vragenlijst gaat o.a over de zwangerschap, de bevalling, kraambedperiode, ervaringen van de ouder(s) en over hun baby zelf.
  • Als een kindje geadopteerd is zal ik o.a vragen naar de periode voor, tijdens en na de adoptie, de ervaringen van de ouder(s) en over het kindje zelf.

De kosten voor dit intake gesprek en de introductie zijn 40 euro. Indien u besluit om met de cursus te starten dan wordt dit bedrag in de cursusprijs in mindering gebracht.

  • Een observatieschema welke u na de cursus krijgt. Dit observatieschema bestaat o.a uit observaties m.b.t. de zintuigen, motoriek, houding en beweging en de lichaamstaal die de baby afgeeft tijdens elke les babymassage. U krijgt hierbij ook tips en adviezen als dit nodig is.
  • Een werkschema/ rapportage waarin o.a de reacties van uw baby op de massage technieken worden beschreven.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Happykids-Zeeland
Average rating:  
 0 reviews