Babytaal

Alle pasgeboren baby’s maken geluidjes gebaseerd op reflexen waarmee ze aangeven dat ze b.v. honger hebben, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben, moe zijn of ongemak ervaren. Tijdens de cursus geef ik uitleg over de verschillen tussen deze geluidjes mede aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo leer je als ouder de geluidjes te herkennen en te weten wat je kindje nodig heeft.

Luisteren en kijken naar je kindje is een mooi hulpmiddel om zelfvertrouwen te krijgen in de zorg en de behoeften van je kindje, hem te begrijpen en daarna te kunnen handelen. Je neemt meer waar wanneer je baby wil drinken, slapen, spelen, knuffelen en ontdekt hierin een ritme.

De voordelen van babytaal;

  • meer zelfvertrouwen en rust als ouder
  • de partner ervaart minder stress en is meer betrokken in de zorg
  • de baby kan beter gerustgesteld worden; er wordt ingegaan op de behoefte van de baby

Tijdens de cursus ga ik d.m.v. observatie van de lichaamstaal en de geluiden direct in op de signalen die uw baby afgeeft. Dat kan b.v. ook tijdens de cursus babymassage.

U kunt ook zelf geluidsopnames maken van uw kindje zodat wij die samen kunnen beluisteren.

Ik oefen samen met u het herkennen van de geluidjes op de APP van Dunstan babytaal of met de door u aangeleverde geluidjes van uw eigen kindje. U zult zien dat u al heel snel de geluiden, reflexen en het gedrag van uw kindje herkent en hierop kan anticiperen.

De cursus is voor ouders en hun baby tot de leeftijd van ongeveer drie maanden. Na ongeveer drie maanden gebruiken de baby’s de babytaal niet meer omdat ze op een andere wijze contact gaan maken; meer geluid maken, oogcontact en gebaren.

De cursus bestaat uit 1-2 bijeenkomsten van ongeveer 1 uur.

Zie voor meer informatie www.dunstanbabytaal.nl