Met Nayomi Wie-ben-ik-01

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Leontien Mineur, ik ben kinderverpleegkundige, docent babymassage, babyconsulent, trainer babytaal en kindercoach en vanaf 1 september 2014 gestart met mijn praktijk “Happykids-Zeeland”.

Vooral voor de band tussen kind en de ouders(*)  is het heel belangrijk dat zowel het kind als de ouders Happy zijn en in goed contact zijn met elkaar. Happy, welk kind, welke ouder wil dat niet zijn? Ik geloof er namelijk in dat als je kind “Happy” is jij als ouder dat ook bent.

Sinds 1983 ben ik kinderverpleegkundige en in 2003 heb ik de docenten opleiding babymassage, o.a. voor prematuur geboren kinderen en kinderen  met ontwikkelingsproblemen, behaald. Vanaf 1998 tot 2014 was ik werkzaam als Docent-Coördinator van de Verpleegkundige Vervolgopleidingen Kinderverpleegkundige, Neonatologie-Highcare en Obstetrie-Gynaecologie.

In het ziekenhuis, waar ik werk, geef ik al een aantal jaren maandelijks een introductieles babymassage aan ouders van wie hun kindje in het ziekenhuis is geboren of is opgenomen. Door mijn werkervaring weet ik hoe belangrijk het is voor ouders om contact te kunnen maken met hun kindje en dat zij hierbij soms ook ondersteuning nodig hebben van deskundigen.

Omdat ik mij niet alleen wilde richten op kinderen en hun ouders/verzorgers in het ziekenhuis maar ook in hun eigen woonomgeving, ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Allereerst ben ik gestart, na positieve en enthousiaste reacties van ouders m.b.t de introductieles babymassage in het ziekenhuis en de vraag van hen of zij een cursus bij mij konden volgen, met het aanbieden van de cursus babymassage aan baby’s en hun ouder(s) in hun eigen thuissituatie (individueel of in groepsverband).

In 2015 heb ik de opleiding babyconsulent, kindercoach en trainer Dunstan babytaal afgerond. Ik heb deze opleidingen gevolgd om kinderen en hun ouders nog beter te kunnen begeleiden/coachen in hun verantwoordelijke taak, het opvoeden van hun kind(eren). Ik kan hierdoor mijn doelgroep uit breiden naar;

– het begeleiden van baby’s, pasgeboren tot 1 ½ jaar, en hun ouders

– het geven van opvoedadvies aan ouders van kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar

– Het coachen van jonge kinderen tot 10 jaar

B.v een ouder benadert mij voor begeleiding i.v.m. het huilen van hun baby. Tijdens het intakegesprek wordt er een vraag gesteld over babymassage en komt de babytaal ter sprake. In het gezin is er een zusje van drie jaar die momenteel slecht slaapt. Door het volgen van bovengenoemde opleidingen kan ik nu het kind en de ouders een mooi pakket van begeleiding en coaching aanbieden.

Na jarenlange ervaring kan ik zo nog meer voor ouders en hun baby/kind betekenen. Dit door middel van persoonlijk contact welke ik kan bieden vanuit mijn eigen praktijk of bij ouders thuis in hun eigen woonomgeving. Ik heb vaak meegemaakt dat de “roze”droom na de geboorte van een kindje niet uitkomt door opname in een ziekenhuis. Ouders zijn blij en gelukkig met hun kindje maar hebben daarnaast ook gevoelens die gepaard kunnen gaan met o.a zorgen, angst, onmacht, teleurstelling. De verwachting die ouders hadden is verstoord en het contact met hun baby verloopt anders dan gehoopt.

In mijn werk als kinderverpleegkundige begeleid en ondersteun ik ook kinderen die b.v niet zindelijk worden, ineens niet meer willen eten of te weinig eten, drukke kinderen, kinderen die niet kunnen slapen/ onrustig zijn, veel huilen, angstig zijn zonder dat er een medische oorzaak voor is gevonden.

Het begeleiden, ondersteunen en coachen van kinderen en ouders is voor mij echt een passie. Ik doe dit werk al bijna 35 jaar met heel veel plezier. Ik ben enthousiast, betrokken, eerlijk, rustig, creatief en heb vertrouwen in elk kind en elke ouder. Gelijkwaardigheid is belangrijk in mijn werk, niet boven de ander staan maar samen naar oplossingen zoeken. Ik heb geen oordeel en ga echt op zoek naar datgene wat voor het kind en de ouders werkt.

Ik heb mede hierdoor besloten om mij te specialiseren in het werken met kind(eren) en hun ouders./verzorgers in hun eigen woonomgeving. Thuis is veilig, eigen, vertrouwd en waar kan een kind beter zijn dan daar!!

 

* Als er ouders geschreven wordt dan bedoel ik hiermee ook een alleenstaande ouder of verzorger(s)